Masaže

Ime joj potječe od arapske riječi MASSA što znači dodir. Poznata otkad je i čovjeka, spominje se u svim kulturama, od Indije, Grčke, Kine , Egipta i Rima. Masaža je najlakši put za postizanje opuštanja i očuvanje zdravlja.Izazvani dodirom, milijuni receptora u koži šalju signale mozgu koji reagira poticanjem lučenja endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja. Upravo zato masaža snažno djeluje na živčani sustav jer smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih (stresnih) hormona u organizmu.

Masažom se poboljšava krvotok, iz lojnih i znojnih žlijezda istiskuju se sekreti, smanjuju se potkožne masnoće i jastučaste nakupine, poboljšava se izmjena tvari, tj. ubrzava dotok hranjivih tvari u tkiva, pojačava oksigenacija tkiva i otjecanje limfe, zbog čega koža dobiva jači tonus, postaje elastičnija te izgleda zdravije i mlađe.

MASAŽA TOPLIM KAMENJEM (HOT STONE)

Hot Stone masaža ili masaža toplim kamenjem je specijalna vrsta masaže u kojoj se koristi glatko zagrijano kamenje za opuštanje mišića. Kamenje je najčešće bazalt, crni vulkanski kamen koji jako dobro upija i zadržava toplinu. Ovo je prvenstveno vrlo ugodna i relaksirajuća vrsta masaže. Toplina kamenja pomaže pri opuštanju ukoćenih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje živčani sustav.Kamenje se grije u vodi, najčešće u električnom grijaču sa termostatom, pa se njegova temperatura može mijenjati po volji.Jedinstvena po svojoj tehnici ova masaža omogućava prožimanje termo dinamičkih blagodati vulkanskog kamenja i blagotvornih svojstava eteričnih ulja. Tijekom masaže iz organizma se oslobađa suvišna tekućina i uklanjaju nakupljene toksične tvari.

Doživljaj počinje masažom cijelog tijela nekim od eteričnih ulja po izboru klijenta, koja imaju drenažno i stimulativno djelovanjePotom slijedi masaža, naizmjenično toplim i hladnim kamenjem, što pogoduje širenju kapilara, potiče cirkulaciju limfe, te također, ima drenažno i detoksikacijsko djelovanje. U mirisnim svijećama osvijetljenoj sobi, uz ambijentalnu glazbu, osjetite potpuni doživljaj spajanja sa Zemljom i njezinom energijom.

 

PANDHY’S PRO-AGE MASAŽA LICA

Dobrom masažom lica može se ukloniti zabrinutost, glavobolja i iscrpljenost, te izazvati osjećaj vedrine i ugode. Ujedno pridonosi boljem izgledu jer se ljudi poslije nje osjećaju mnogo godina mlađi, a tako i izgledaju. Poboljšavajući krvotok, masažom se postiže zdrav i živahan sjaj kože. Opuštajući napete mišiće, masažom se s lica uklanja umoran i zabrinut izgled.

 

 

KLASIČNA MASAŽA

Opuštajuća masaža, uz laganiji pritisak, potiče cirkulaciju, opušta mišiće ali se ne bazira na problematici. Klasična masaža bazira se na kombinaciji svih masaža kao npr. Medicinska, sporstska i relax. Masaža je podijeljena prema zahvatima i dijelovima tijela koji se masiraju ali primaocu se mora činiti da je masaža neprekidni niz ritmičnih zahvata koji teku jedan za drugim.Djelovanje masaže je raznoliko,ona ne djeluje samo na fizičko tijelo, na kožu i mišiće, ona prodire još dublje, «duboko» u vaše biće.

 

 

PANDHY’S ANTICELULITNA MASAŽA

Pandhys kofeinska anticelulitna masaža radi se sa 2% kofeina, koji je rastopljen u šećernom gelu. Specifična kombinacija pokreta i preparata izaziva vakumski efekt te je namijenjena za sve vrste celulita. Ovakva vrsta masaže ima jak drenažni efekt te pojačava produkciju kolagena i elastina. 

 

 

 

PANDHY'S RELAX MASAŽA TOPLIM ULJIMA

Topla eterična ulja , koja masažom utrljavamo u kožu, preko limfnog sistema čisti tijelo i dušu i svojim nas utjecajem na fizičko, psihičko i emocionalno stanje potpuno opušta i smiruje Harmonična masaža s aromatičnim toplim uljima , gdje se putem dubokih, sporih i progresivnih zahvata, u kojoj terapeut koristi podlaktice i laktove, te putem pasivnog streching-a dovodi do smanjenja napetosti u mišićima, stimulacije krvnog optoka i relaksacije.

 

 

PANDHY’S SWEET HEALING MASAŽA LEĐA

Razvijena od strane međunarodnog Pandhy’s tima na čelu sa njemačkim fizioterapeutima. Pandhys Sweet Healing masaža je nastala kao sinergija različitih masažnih tehnika i pokreta. Prilikom primjene Pandhy’s šećernog gela za masažu razvijamo ovisno o tehnici slabiji ili jači vakuumski efekt. Kroz vakuumski efekt intenzivno stimuliramo mikrocirkulaciju te aktiviramo limfu i samim time izmjenu tvari u koži i mišićima. Masaža u kombinaciji sa Pandhy’s šećernim gelom i pastom dubinski izvlače nečistoće iz kože te su vrlo dobri ne samo kod bolnih stanja već i kod klijenata koji imaju problematičnu kožu leđa.

 

SPORTSKA MASAŽA

Masaža koja pomaže poboljšanju tjelesnih sposobnosti kod treninga ili pojačanih napora, a izvodi se prije, za vrijeme ili poslije istih. Zbog pojačanog mišičnog napora nakuplja se veća količina mliječne kiseline. Sportska masaža pomoću hvatova, trljanja, gnječenja i lupkanja omogučuje razgradnju mliječne kiseline.

 

 

MEDICINSKA MASAŽA

Medicinska masaža – metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu radi manipulacije tjelesnim tkivima ( kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom ). Izvodi se rukama u svrhu izravnog ili neizravnog djelovanja na mišićni i živčani sustav te cirkulaciju krvi i limfe. Masaža koja se izvodi isključivo po mišićnom vlaknu u svrhu terapije kod miogeloza, napetih mišića te ukočenosti te uklještenost živaca.

 

CJENIK MASAŽA